Posted on

AWS big data specialty certification

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

1) You have planned to come up with redshift cluster to support an upcoming project. You are looking for a way to reduce the total cost of ownership. How can you achieve this?
a) Ephemeral S3 buckets
b) Encryption algorithms
c) Compression algorithms
d) All of the above
Answer: b,c
2) You are making use of COPY command to load files onto redshift. Will redshift manifest allow you to load files that do not share the same prefix?
a) Yes
b) No
Answer: a
3) Why are single-line inserts slower with redshift?
a) Owing to row nature of redshift
b) Columnar nature of Redshift
c) Tabular nature of redshift
d) All of the above
Answer: b
4) You are in process of creating a table. Which among the following must be defined while table creation in AWS redshift. What are the required definition parameters?
a) The Table Name
b) RCU (Read Capacity Units)
c) WCU (Write Capacity Units)
d) DCU (Delete/Update Capacity Units)
e) The table capacity number of GB
f) Partition and Sort Keys
Answer: a,b,c,f
5) Does Amazon Redshift offer enhanced support for viewing external Redshift Spectrum tables
a) Yes
b) No
Answer: a
6) Will Machine Learning integrate directly with Redshift using the COPY command?
a) Yes
b) No
Answer: b
7) You have been asked to build custom applications that process or analyze streaming data for specialized needs. Which AWS Service will you make use of to accomplish this?
a) Amazon Kinesis Streams
b) Amazon Kinesis Analytics
c) Amazon LAMBDA
d) Amazon Spark
Answer: a
8) Can Federated Authentication with Single Sign-On be used with amazon redshift?
a) Yes
b) No
Answer: a
Explanation : This is a new feature that is possible with redshift based on press release from AWS released on august 11th 2017
9) How will you isolate amazon redshift clusters and secure them?
a) Amazon VPC
b) Amazon KMS
c) Server side encryption
d) all of the above
Answer: a
10) How long does each Kinesis firehose delivery stream stores data records in case the delivery destination is unavailable?
a) 12 hours
b) 24 hours
c) 48 hours
d) 72 hours
Answer: b
11) What is a shuffle phase in hadoop ecosystem?
a) Process of transferring from reducers back to mappers
b) Process of transferring from mappers to reducers
c) None of the above
Answer: b
12) Your security team has made it a mandate to encrypt all data before sending it to S3 and you will have to maintain the keys. Which encryption option will you choose?
a) SSE-KMS
b) SSE-S3
c) CSE-Custom
d) CSE-KMS
Answer: c
13) Client-Side Encryption with KMS-Managed Keys aka CSE-KMS is used by EMR cluster. How is key managed in this case?
a) S3 uses a customer master key that is managed in the Key Management Service to encrypt and decrypt the data before saving it to an S3 bucket
b) S3 uses a server generated key that is managed in the Key Management Service to encrypt and decrypt the data before saving it to an S3 bucket
c) EMR cluster uses a customer master key to encrypt data before sending it to Amazon S3 for storage and to decrypt the data after it is downloaded
d) All of the above
Answer: c
14) You have to create a visual that depicts one or two measures for a dimension. Which one will you choose?
a) Heat Map
b) Tree Map
c) Pivot Table
d) Scatter Plot
Answer: b
15) Your developers are fluent in python and are comfortable with tools that integrate with python. Which open-source tool will you recommend as business analyst to eb used for this project?
a) Jupyter Notebook
b) Hue
c) Ambari
d) Apache Zeppelin
Answer: a
16) What is SPICE in QuickSight?
a) SPICE is QuickSight’s Super-fast, Parallel, In-memory Calculation Engine
b) SPICE is QuickSight’s Super-fast, Parallel, In-memory analytical Engine
c) Not related to QuickSight
Answer: a
17) You have set up Hadoop encrypted shuffle. Which protocol makes Mapreduce Shuffle possible?
a) TCP/IP
b) HTTP
c) HTTPS
d) VPN
Answer: c
18) You own an apparel business that is supplied and sold across lots of global regions. The start of discal year revenue goals are set at region level. You work in finance and marketing department. Your manager asks you to get a visual that uses rectangle sizes and colors to show which regions have highest revenue goals. Which visual type will you go for to satisfy this requirement?
a) Scatter Plot
b) Pivot Table
c) Tree Map
d) Heat Map
Answer : c
19) What is the most effective way to merge data into an existing table?
a) Use a staging table to replace existing rows or update specific rows
b) Execute an UPSERT
c) Execute an UPSERTwithout index
d) Execute an UPSERT with index
Answer: a
20) What does F1 score signify?
a) better concurrency
b) better predictive accuracy
c) better analytical accuracy
d) None of the above
Answer: b

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner