AWS certified solutions architect associate level dumps

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

1) Your company sells both audio and video files. Which AWS service helps with converting your media files in to different formats?
a) SQS
b) SNS
c) Elastic transcoder
d) Appstream
Answer: c
2) You are done with code development. As a next step you upload your code onto AWS. Which AWS service automatically handles the deployment, from capacity provisioning, load balancing, auto-scaling to application health monitoring while you retain full control over the AWS resources powering your application and can access the underlying resources at any time?
a) SNS
b) Cloudtrail
c) Elastic Beanstalk
d) EMR
Answer: c
3) Your project makes use of chef configuration management in AWS. You want to leverage existing Chef recipes in AWS. Which AWS service will you make use of?
a) AWS Devworks
b) AWs Sysworks
c) AWS Opsworks
d) AWS Chefworks
Answer: c
4) You want to record logs of all AWS API calls. Which AWS service will you make use of for this purpose?
a) AWS CloudTrail
b) AWS EMR
c) AWS S3
d) AWS EC2
Answer: a
5) You are asked to deploy entire cloud environments via a JSON script. Which AWS service can you make use of?
a) CloudFormation
b) Cloudtrail
c) Cloudwatch
d) EBS
Answer: a
Explanation: Cloudformation is an automated provisioning engine designed
6) Your firm is undergoing annual security audit now. Your auditor is asking for details on logs as to who provision which resources on your AWS platform. Which AWS service will you make use of to collect logs?
a) Cloudtrail
b) Cloudwatch
c) CLoudscape
d) Cloudxx
Answer: a
7) Which service is the global content delivery network CDN from AWS?
a) Cloudwatch
b) Cloudtrail
c) Cloudfront
d) Cloudformation
Answer: c
8) Do you know what are the different level of support plans available in AWS?
a) Basic, developer, business, enterprise
b) developer, business
c) developer, enterprise
d) basic, developer, enterprise
Answer: a
9) Which is an AWS configuration management service that uses Chef ?
a) AWS OpsWorks
b) AWS Sysworks
c) AWS Chefworks
d) None
Answer: a
10) Which AWS service would best suit your need of configuration management service to allow your system administrators to configure and operate your web applications using Chef?
a) AWS OpsWorks
b) AWS Sysworks
c) AWS Chefworks
d) None
Answer: a
11) Is it true that amazon will not have root level SSH access to your EC2 instances?
a) Yes
b) No
Answer : a
12) How will you get details on API calls made to elastic load balancer in AWS environment for auditing purpose?
a) Enable cloud trail on the ELB
b) Enable cloud trail on the EC2 instance
c) Enable cloud watch on the ELB
d) Enable cloud audit on ELB
Answer : a
13) Does amazon S3 support website redirects?
a) Yes
b) No
answer : a
14) Why is the cluster placement group always designed to exist within 1 availability zone?
a) high latency
b) low latency
c) high availability
d) low availability
Answer : b
15) You turned on cloudtrail in AWS management console. Which AWS service logs can be accessed from cloud trail?
a) EC2
b) VPC
c) EBS
d) None of the above
Answer : a,b,c
16) You have a requirement to migrate objects stored in S3 onto another class of S3 based on age of data. Which S3 service will you make use of to achieve this?
a) Reduced redundancy
b) Frequent Access
c) Glacier
d) Lifecycle Management
Answer : d
17) Do classic ELB’s support IPV4 and IPv6?
a) Yes
b) No
Answer : a
18) You are looking for a hosting solution that is inexpensive, highly available, scales automatically as the website traffic grows. The website hosts static content. Which AWS service can you recommend as solution to your customer?
a) EC2 with EBS attached to it, including autoscaling group with a minimum configuration of 1
b) EC2 with EBS attached to it, includign autoscaling group with minimum configuration fo 4
c) S3 the object storage solution from AWS
d) Cloudwatch
Answer : c
Explanation : S3 is used to store the static information and it is cheapest option from AWS
19) Does amazon S3 and S3 standard-IA (Infrequent Access) offer same latency and throughput performance?
a) Yes
b) No
Answer : b
Explanation : Amazon S3 Standard-IA offers the high durability, throughput, and low latency of Amazon S3 Standard
20) What is the advantage of amazon S3 standard-IA over S3?
a) low per GB storage price
b) low per GB retrieval fee
c) high per GB storage price
d) high per GB retrieval fee
Answer : a,b
21) At what minimum time interval granularity does amazon cloudwatch does receive and aggregate the data?
a) 30 minutes
b) 30 seconds
c) 1 second
d) 1 minute
Answer : d
22) What is the minimum timeinterval for cloudwatch?
a) 1 hour
b) 1 second
c) 1 minute
d) 30 minute
Answer : c
23) You have implemented multipart uploads on a client project. You notice that incomplete parts of the object are still being stored in S3 because some objects are not uploaded successfully. This costs you in form of additional charges on these objects that are useless. Which amazon S3 service will you make use of to expire incomplete multipart uploads?
a) S3 bucket policy
b) Redundancy
c) S3 lifecycle policy
d) Cloud watch with alerts from data pipeline
Answer : c
Explanation : S3 lifecycle policies can be created to expire incomplete multipart uploads. Thus we can save cost by limiting the time charges associated with storing of non-completed multipart uploads
24) What is durability percentage of amazon S3 Infrequent Access IA?
a) 99.999999999%
b) 99.999999%
c) 99.999%
d) 99.9%
Answer : a
25) Does amazon glacier and amazon S3 standard offer same durability as S3 standard IA?
a) Yes
b) No
Answer : a
Explanation : 99.999999999% is durability offered by amazon S3 standard, S3-IA, glacier
26) In amazon S3 you want to define the lifecycle of your object with a predefined policy to reduce cost of storage. How can you accomplish that?
a) S3 lifecycle management
b) S3 cloudwatch
c) S3 EC2
d) S3 datapipeline
Answer : a
27) You have to migrate amazon S3 objects to standard-IA. How can you accomplish that?
a) S3 lifecycle transition policy
b) cloudwatch
c) datapipeline
d) none of the above
Answer : a
28) You have to migrate amazon S3 objects to Amazon Glacier. How can you accomplish that?
a) S3 lifecycle transition policy
b) cloudwatch
c) datapipeline
d) none of the above
Answer : a
29) Your client wants you to retain history of all the EC2 calls made on their account. This log detail is used for security audit and operational purposes. The operational requirement involves troubleshooting. Which AWS service will you make use of for this?
a) Cloudtrail
b) Cloudwatch
c) Cloudfront
d) Cloudtracker
Answer : a
30) Can you make use of your existing microsoft windows server licenses with amazon EC2 shared tenancy instance?
a) Yes
b) No
Answer : b
Explanation : This existing license can be used with dedicated host and not AWS
31) What is the number of elastic IP addresses that a region can have?
a) 4
b) 5
c) 6
d) 7
Answer : b
32) Is each EBS snapshot given a unique identifier?
a) Yes
b) No
Answer : a
33) Can multiple EBS snapshots be retained and can we read a older snapshot to do a point-in-time recovery?
a) Yes
b) No
Answer : a
34) Who can permanently delete a version of amazon S3 bucket?
a) Admin
b) Bucket owner
c) technologist
d) all
Answer : b
35) How can you move an EBS volume to a duplicate EBS volume in a separate region?
a) Move the EBS volume
b) Take a snapshot of the EBS volume and copy it to the region
c) USe cloudflare
d) None of the above
Answer : b
36) Which AWS service helps you enable governance, compliance, operational auditing and risk of auditing your AWS account?
a) Cloudtrail
b) Cloudwatch
c) S3
d) Cloudformation
Answer : a
37) You want to start using database engines in your AWS account. Which AWS service will you make use of for this purpose?
a) Redshift
b) Relational database service RDS
c) MDS
d) Kineses
Answer : b
38) You are making use of AWS VPC component. Which group of AWS service does this fall under?
a) Database service
b) Computing services
c) Networking services
d) command line services
Answer : c
39) You launch you media company and want your files to be viewable on a variety of devices. Which AWS service will you make use of?
a) Appstream
b) Elastic Transcoder
c) Simple Transcoder
d) RDS
Answer : b

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner