Posted on

1Z0-932 Dumps


1Z0-932 Oracle Cloud Infrastructure 2018 Architect Associate Exam Practice Test help you prepare the certification, appear and clear the certification exam with full confidence
1) You want to point a hostname to an IPv4 address. Which DNS resource record type will you make use of to accomplish this?
a) A
b) CNAME
c) ALIAS
d) AAAA
Answer : a
2) What are the resource record types supported by Oracle Cloud Infrastructure DNS service?
a) ALIAS
b) CNAME
c) DNAME
d) MX
e) NS
f) BS
Answer : a,b,c,d,e
3) You want to launch an instance in Oracle Cloud Infrastructure. What are all the required parameters?
a) Private IP address
b) subnet
c) Availability domain
d) Virtual cloud network
e) hostname
f) instance shape
g) image OS
Answer : b,c,d,f,g
4) You are in process of designing a load balancer to accept incoming traffic. What configurations must be made for this?
a) listener must be configured
b) a certificate must be available
c) a backend set
d) a backend server
e) a security list that is open on a listener port must be available
Answer : a,b,e
5) In TCP level healthcheck you attempt to make a TCP connection with the backend servers . How will you validate the response?
a) based on status code
b) based on entity data returned
c) based on entity body returned
d) based on the connection status
Answer : d
6) In TCP level healthcheck you send requests to the backend servers at a specific URI. How will you validate the response?
a) based on status code
b) based on entity data returned
c) based on entity body returned
d) based on the connection status
Answer : a,b,c
7) What configuration formats are supported by terraform?
a) Hashicorp Configuration Language Format HCL
b) Terraform Configuration Language format TCL
c) XML
d) HTTP
e) JSON
Answer : a,e
Explanation : Oracle cloud infrastructure can be described using HCL in Terraform configuraiton files
8) What is extension of Terraform HCL configuration files?
a) .tf
b) .tf.json
c) .json
d) .xml
Answer : a
9) What are the many different formats of terraform configuration files?
a) TErraform domain-specific language format HCL
b) Machine-readable JSON format files
c) XML
d) DDL
Answer : a,b
10) What is extension of JSON format machine-readable Terraform configuration files?
a) .tf
b) .tf.json
c) .json
d) .xml
Answer : b
11) How will you parameterize Terraform configurations ?
a) ourput variables
b) input variables
c) HTTP code
d) text code
Answer : b
12) What is the way to tell TErraform what data is important?
a) inputs
b) logs
c) outputs
d) extracts
Answer : c
13) To tell Terraform what data is important outputs are the way to go. When is this data outputted?
a) when input variables are called
b) when apply is called
c) when supply is called
d) when build is called
Answer : b
14) What is the default output at the end of a terraform apply operation?
a) all state is output
b) statistics including what was added, changed, destroyed, values of output becomes available
c) HTTP response found
d) machine readable config files created
Answer : b
15) How will you achieve high availability in Oracle Cloud Infrastructure?
a) Attach block volume from availability domain 1 to a compute instance in availability domain 2 or viceversa
b) store block volumes across multiple regions
c) distribute application servers across all availability domains within a region
d) store database files on object storage so that this is available across all availability domains
e) Use oracle RAC and dataguard
Answer : a,c
16) Which resource is tied to availability zone on Oracle Cloud Infrastructure?
a) VCN
b) Subnet
c) Security Lists
d) Route
e) Load Balancer
Answer : b
17) In Oracle Cloud infrastructure what is default behavior of security list?
a) It uses stateless rules by default
b) By default it allows HTTP connections
c) By default TCP connections over port 22 and 3389 is allowed
d) SSH connections from unknown IP addresses are explicitly denied
e) It uses stateful rules by default
Answer : e
18) What are the different types of compute instances that come as part of Oracle Cloud infrastructure?
a) Dedicated compute
b) Ravello
c) Bare Metal
d) Virtual Machine
e) SPARC
Answer : c,d
19) What are the components of backend set of a load balancer?
a) Load balancing policy
b) list of backend servers
c) health check policy
d) TCP handling
e) SSL handling
f) session persistence configuration
Answer : a,b,c,e,f
20) Which among the following load balancer components are optional backend set components?
a) Load balancing policy
b) list of backend servers
c) health check policy
d) TCP handling
e) SSL handling
f) session persistence configuration
Answer : e,f
21) Are the backend set components in load balancer physical (or) logical?
a) Logical
b) Physical
c) Hybrid
d) None of the above
Answer : a
22) What is the main use of load balancing policy?
a) tells the load balancer how to distribute incoming traffic to the backend servers
b) Checks incoming traffic on the load balancers IP address
c) TCP traffic initiator
d) All of the above
Answer : a
23) What are the many different types of load balancing policy in Oracle Cloud Infrastructure environment?
a) Round Robin
b) Least Connections
c) IP Hash
d) Route HAsh
Answer : a,b,c
24) In Oracle cloud infrastructure what is the default location in which automatic backups of databases in cloud are created?
a) Local Storage
b) Remote Storage
c) SSD
d) None of the above
Answer : a
25) Where are IAM resources the users and groups created?
a) Globally
b) availability domain
c) compartment level
d) every region
Answer : a
26) What is the use of internet gateway IG in Oracle Cloud infrastructure?
a) Used as connection provider between two or more VCNs
b) to provide communication between compute instances within VCN
c) provides a path for network traffic between VCN and public internet
d) IG generates and assigns public IP address to each compute instances created in OCI
Answer : c
27) State the difference between VM standard and VM dense IO shapes?
a) VM standard has more memory and CPU resources than VM dense IO
b) VM standard performs better than VM dense IO
c) The type of storage is NVMe drivers in VM Dense IO and block storage in VM standard
d) for heavy workload vm standard is used instead of VM Dense IO
Answer : c
28) What is needed to create public load balancer?
a) two subnets are needed, each in different availability domain within a single region
b) two subnets are needed, each in same availability domain within a single region
c) one subnet is needed, each in different availability domain within a single region
d) one subnet is needed, each in different availability domain within different region
Answer : a
29) Which two relevant storage tiers are available in the object storage service?
a) Archive
b) Standard
c) Deep Freeze
d) Enhanced Performance
Answer : b,d
30) Does boot volumes allow you to create significantly faster custom images of running VMs without having to reboot?
a) Yes
b) No
Answer : a
31) In an Autonomous transaction processing which among the following SQL operations are available?
a) alter pluggable database with datafile autoetend on
b) Create Tablespace
c) Drop Tablespace
d) Create Index
e) Alter profile
Answer : a,b,c,d
32) In an Autonomous transaction processing which among the following SQL operations are not available?
a) alter pluggable database with datafile autoextend on
b) Create Tablespace
c) Drop Tablespace
d) Create Index
e) Alter profile
Answer : e
33) What actions are controlled by Oracle cloud infrastructure layer?
a) creating file systems
b) creating blocks
c) listing file systems
d) associating file systems
e) mount targets
Answer : a,c,d,e
34) What actions are controlled by Oracle cloud infrastructure layer?
a) creating file systems
b) mounting file systems
c) listing file systems
d) associating file systems
e) reading and writing files
Answer : a,c,d
35) In Oracle cloud infrastructure is unix authentication layer of security controlling the actions for connecting the client instance to the mount target?
a) Yes
b) No
Answer : b
Explanation : IP Networking layer of the security control takes care of connecting clients to mounting targets
36) In Oracle cloud infrastructure is IP Networking layer of the security control controlling the actions for connecting the client instance to the mount target?
a) Yes
b) No
Answer : a
37) Which among the following are valid REST API operations for DNS Zone in OCI?
a) ListZones
b) GetZone
c) CreateZone
d) UpdateZone
e) DeleteZone
f) UpdateZoneRecord
g) AddZone
Answer : a,b,c,d,e
38) Which among the following are not valid REST API operations for DNS Zone in OCI?
a) ListZones
b) GetZone
c) CreateZone
d) UpdateZone
e) DeleteZone
f) UpdateZoneRecord
g) AddZone
Answer : f,g
39) In Oracle cloud infrastructure which among the following are encrypted at rest rather than in transit?
a) Data
b) Metadata
c) None of the above
d) Both a and b
Answer : d
40) In oracle cloud infrastructure what is the default encryption used in file storage service?
a) AES-123
b) AES-256
c) AES-128
d) AES-139
Answer : c

Posted on

Interesting terminologies in oracle environment


Few Oracle Terms And Their Expansions
OCR – Oracle Cluster Registry
ASM – Automatic Storage Manager
ADDM – Automatic Database Diagnostic Repository
AIA – Application Integration Architecture
ADF – Application DEvelopment Framework
JSF – Java Server Faces
SOA – Service Oriented Architecture
OSR – Oracle Service Registry
PIP – Process Integration Pack
PLM – Project Lifecycle Management
OAS – Oracle Application Server
UDDI – Universal Description Discovery and Integration
ODI – Oracle Data Integrator
OID – Oracle Internet directory

Posted on

Webcentre installation failure RCU-6083

I tried installing fusion middleware components using repository creation utility. At the point of installing Webcenter, I got the following error

RCU-6083:Failed – Check prerequisites requirement for selected component:WEBCENTER Please refer to RCU log at D:rcuHomerculoglogdir.2010-09-06_22-38rcu.log for details. Error: Oracle Initialization Parameter ‘PROCESSES’ is too low. Cause: The Oracle Initialization Parameter ‘PROCESSES’ must be at least 300. Action: Change the Database Initialization Parameter ‘PROCESSES’ to 300 or more, then rerun RCU. RCU-6092:Component Selection validation failed. Please refer to log at D:rcuHomerculoglogdir.2010-09-06_22-38rcu.log for details.
Solution :
1) Set the value of processes initialization parameter in the database to value greater than 300 . Follow the steps

SQL> show parameter processes
NAME                                 TYPE        VALUE
———————————— ———– ———————
aq_tm_processes                      integer     0
db_writer_processes                  integer     1
gcs_server_processes                 integer     0
global_txn_processes                 integer     1
job_queue_processes                  integer     1000
log_archive_max_processes            integer     4
processes                            integer     150
SQL> alter system set processes=500 scope=both;
alter system set processes=500 scope=both
*
ERROR at line 1:
ORA-02095: specified initialization parameter cannot be modified
SQL> show parameter processes
NAME                                 TYPE        VALUE

processes                            integer     150

SQL> alter system set processes=500 scope=spfile;

System altered.

Now try running rcu and the problem gets fixed.

 

Posted on

Oracle SOA Creating JMS Resources Create Connection Factory and adding connection pool

We can create a JMS resource by using a Weblogic Server console.We create resources in the following order :
JMS queue and connection factory -> connection pool for that connection factory
After creating JMS queue next step is to add Connection factory :
1) In the Weblogic Server Console, on the left navigation bar, expand Services/Messaging. Click on JMS Modules
2) In the Summary of Resources table, click on New
3) Select the resource type : Connection Factory. Click Next
4) Enter Name : mynewCF(you can use your own names) ; JNDI name : jms/mynewCF. Click Next
5) Click on Finish tab
Now in the Summary Of Resources table , we see :
1) Queue
2) Connection factory
Adding Connection Pool:
We can create a JMS resource by using a Weblogic Server console.
We create resources in the following order :
JMS queue and connection factory -> connection pool for that connection factory
Next step is adding connection pool. The connection pool is configured in the JMSAdapter application an uses a Deployment Plan.
Deployment Plan is contained in a directory. First, create a directory to contain the deployment plan.
1) Create a directory in this location :
C:OracleMiddlewarehome_11gR1Oracle_SOADEMOsoaJMSPlan – Depends on installation path
2) In the left Navigation bar of the Weblogic Server Console(WLS), click on Deployments
3) Click on JMSAdapter (Click on the name, not the checkbox)
4) Click the configuration tab; Click the Outbound Connection Pools tab
5) Click on New
6) Select the radio button : oracle.tip.adapter.jms.IJmsConnectionFactory factory
7) Click on Next
8) Enter eis/Queue/demo. click Finish.
9) At this point we’ll be asked to specify the deployment plan location. Click on the directory path we created earlier and enter NewPlan.xml for plan name
10) Click ok. Verify the plan name is set to NewPlan.xml in the JMSPlan directory.

Posted on

Oracle SOA tools and infrastructure suite

There are two major categories of SOA infrastructure tools. They are :
1) Enterprise Application Integration tool(EAI) – It is a conventional tool
2) Best-of-breed individual component collections
EAI Tools Advantages and disadvantages :
1) They offer all-in-one cohesive solution
2) It is not so flexible
3) Footprint is larger compared to breed tool collection. It makes memory expensive.
Best-of-breed Tools Advantages and disadvantages :
1) Assembling the right combination of tools to meet our end-to-end requirements is a daunting task. Integration challenge is the major concern while using these tools.
2) There are soflexible and footprint is small.
What is an Oracle SOA suite ?
1) Oracle SOA suite combines the best features of both the tools.
2) Oracle SOA is simple tool as an all-in-one EAI tool
3) Oracle SOA has greater power and flexibility of best-of-breed tools
Oracle Fusion Middleware 11g – Two major component categories have been discussed below :
1) Java components – These components are deployed as J2EE applications and resources some of which include WebCenter, SOA (Service Oriented Architecture)
2) System Components – These components are not deployed as J2EE applications. They are managed by Oracle Process Manager (opmn) and notifications some of which include OID,HTTP Server, Webcache, Forms and Reports
Oracle SOA(Service Oriented Architecture) suite 11g installation involves five steps :
1) Install Oracle Database. database acts as repository for SOA (Service Oriented Architecture) suite. To load SOA repository use the utility rcu (Repository Creation Utility)
2) Install Oracle Weblogic Server. Use the version 11gR1(10.3.1)
3) Install the Oracle SOA (Service Oriented Architecture) Suite 11gR1 (11.1.1)
4) Configure the Service Oriented Architecture Suite(SOA suite(SOA) & Business Activity Monitoring(BAM)) . Create domains – Administration and Managed Servers in weblogic
5) Start administration and managed servers – soa_server1, bam_server1 for SOA 11gR1.

Posted on

Oracle Weblogic Server Creating Domain Using Configuration Wizard

1) Configure server start mode and JDK screen appears. Server can be started in – development mode, production mode. Choose option depending on your needs. JDK lists two options – one is the JDK available and other option. By default development option and JDK available options are enabled. Choose option depending on your needs. Click Next
2) Select optional configuration. It can take four possible values :
2.1) Administration Server
2.2) Managed Servers, Clusters and machines
2.3) Deployments and Services
2.4) JMS File store
2.5) RDBMS Security Store
You can choose one among them. If not you can click Nex
3) Configuration Summary Page Appears. Click Create
4) Domain created successfully message appears along with path. Click on Start admin server which popsup a shell prompt and starts server with message server started in running mode
Server Can be accessed at : http://hostname:7001/